Klub “Maraton” je širši javnosti poznan po Teku ob mejah Republike Slovenije. Po vstopu Slovenije v Evropo meje niso več aktualne, zato smo v letu 2005 dan državnosti počastili s 1. Osemurnim štafetnim tekom po ulicah Ptuja. Smo pa organizatorji Ptujskega maratona in soorganizatorji Teka dveh gradov ter Ptujskega triatlona. Upamo, da boste na teh straneh našli kaj zanimivega, hkrati pa vas vabimo, da se nam pridružite pri enem izmed številnih tekov, ki jih organiziramo ali pa se jih samo udeležujemo.

PTUJSKI MALI MARATON

V letu 1992 smo člani kluba Maraton, po uspešni organizaciji in izvedbi 1. Teka ob slovenski meji, izpeljali še 1. Ptujski maraton na 21 km. Maraton poteka prvo nedeljo v septembru. Zraven 21 km razdalje pa se lahko preizkusite v rekreacijskem teku na 7 km. Za najmlajše organiziramo teke na 400, 600 800, 1000 in 1200 m.

PTUJSKI TRIATLON

Rado Ačimovič, dolgoletni triatlonec in član TK Maraton, je glavni organizator, zdaj že tradicionalnega, Ptujskega triatlona. Zraven sprint triatlona (750 m, 20 km, 5km). Če še niste dovolj pripravljeni, se lahko preizkusite v super sprint triatlonu (300 m, 8 km, 2km). Najmlajši se lahko preizkusijo v akvatlonu A ( 100 m, 600 m) in akvatlonu B (200 m, 1200 m). V letu 2008 smo ustanovili triatlonsko sekcijo pri TKM Ptuj.

TEK PARTNERSKIH MEST – OSEMURNI ŠTAFETNI TEK

Tekaški klub Maraton Ptuj prireja, v sodelovanju z Mestno občino Ptuj, športnim zavodom in Lokalno turistično organizacijo, tek partnerskih mest, ki poteka na dan državnosti. 25. junija 2005 je potekal 1. Tek – osemurni štafetni tek. Sodelovalo je devet ekip, dve iz tujine, najboljša je bila ekipa športni zavod Ptuj. Osemurni tek poteka vsako drugo leto.

TEK DVEH GRADOV

Dolgoletno uspešno sodelovanje med TK Maraton Ptuj in AK Ormož je pripeljalo do uresničevanja novih idej med obema kluboma. Tako smo se v letu 2002 izpred ptujskega gradu napotili proti ormoškemu gradu. Nekateri so pot pretekli, drugi prekolesarili. Tek nima tekmovalnega značaja, gre zgolj za druženje dveh klubov, v tek pa bi radi pritegnili vse, ki jim rekreacija pomeni način življenja.